Beginpagina‎ > ‎Organisatie‎ > ‎Werkgroepen‎ > ‎

Bidprentjes

Ongeveer 5 jaar geleden is Nico Vogels gevraagd om de bidprentjes, die Jan van den Biggelaar bij hield,voor de Heemkunde verder te digitaliseren.

Nico vertelt: "Ik wist niet wat het inhield, maar het was heel makkelijk werd mij verteld. Elk prentje krijgt een nummer en neem alle belangrijke gegevens over van die persoon, dat was makkelijk. Wel kwam ik tot de ontdekking, dat er sommige dubbel, dan wel drie dubbel er in zaten. Dus moest er nogal opgeruimd worden. Nu zijn we zover dat alles klopt hopen we".

We hebben goede contacten met de kerken, en komen via andere personen de bidprentjes bij ons. Ook hebben goede contacten met de omliggende dorpen o.a. Liempde – Oirschot – Son – St. Oedenrode en Schijndel, als daar iemand overleden is en deze persoon is in Best geboren, dan krijgen wij die via-via bij ons. Daar zijn we blij mee, maar zo gebeurt het ook andersom.

Op dit moment zitten we aan de 7850 bidprentjes van mensen die in Best geboren – gewoond – of gestorven zijn.

Hoe kunt u de bidprentjes zien?

Op de site naar de linkerkant in de kolom,daar staat bidprentjes , klik op bidprentjes, ga naar downloaden, en klik hier op, en staat alles op A.B.C.

Contactpersoon voor deze werkgroep is Nico Vogels, telefoon 0499-372132 of e-mailadres nrmvogels@onsbrabantnet.nl