Beginpagina‎ > ‎Nieuws en agenda‎ > ‎

Lezingen

LEZINGEN EN EXCURSIES

Een van de doelstellingen van de heemkundekring is o.a.:
"Het verbreden van kennis en het bevorderen van belangstelling voor plaats en streek".
Het nieuwe seizoen begint in september met een busexcursie naar een bezienswaardig dorp of stad in Nederland of België.
Vanaf oktober starten de maandelijkse lezingen. Het seizoen wordt in juni afgesloten met een fietstocht naar een van de omliggende dorpen, met een bezoek aan een museum, heemkamer of een of meerdere monumentale gebouwen.

De volgende lezingen zijn gepland:

12 december 2017    Bidprentjes en genealogie door de Hr. Mobis

9 januari 2018         De watersnoodramp 1953 in Eindhoven, 65 jaar geleden door Peter Trommer

20 februari  2018     Samen met IVN: landgoed Velder en Heerenbeek door  Ger van den Oetelaar.

De bijeenkomsten vinden plaats in zalencentrum Prinsenhof.  Aanvang 20.00 uur.

Toegang gratis.  Ook niet leden zijn van harte welkom.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met met het secretariaat tel: 0499-371014 of mailen naar secretariaat@heemkundebest.nl