Beginpagina


Welkom op de website van heemkundekring "Dye van Best" centrum voor de Bestse historie.   

("Dye van Best" wordt uitgesproken als "Die van Bèst")

1967                   - 50 jaar -                      2017


Filmpjes over Best

Hierbij een nieuwe rubriek toegevoegd aan de collectie over filmpjes en video's over Best van vroeger en nu. Deze staan op Youtube maar zijn hier overzichtelijk bij elkaar gebracht. Klik hier voor de filmpagina.

Lezingen

De volgende lezing is op 10 oktober 2017 met als onderwerp de Architect Carl Weber door de Hr. Haas. De lezing kunt u gratis bijwonen in zalencentrum Prinsenhof, aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie over komende lezingen klik hier.

Busreis

Op zaterdag 2 september a.s. staat onze jaarlijkse bustocht gepland.  De reis is dit jaar naar Amersfoort. In deze prachtige stad is een stadswandeling gepland maar is er ook genoeg vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Inschrijven vóór zaterdag 5 augustus 2017.


Fotowedstrijd

Fotowedstrijd "Zicht op Best" is gestart.

De wedstrijd is bedoeld voor alle inwoners van Best. Er zijn verschillende categoriën en verschillende thema's. 

Wil je meedoen, klik dan hier voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Wil je de reeds ingezonden foto's bekijken, klik dan hier.

Foto's zoeken

De foto's van de heemkundekring zijn ondergebracht bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Klik hier om de foto's te zoeken. Voor zoeken klik bij zoektermen op "Best". Daar kunt u meer zoektermen opgeven. Onder de betreffende foto kunt u bij "Details" meer informatie over de foto vinden.

Meer info over historie van Best

Op de website van de Stichting Geschiedenis van Best is veel informatie te vinden over de historie van Best. De informatie is opgezet volgens de wiki methode, waardoor je via onderstreepte woorden weer door kunt klikken. Voor de website klik hier.

Nieuws van derden

Historie van Buurtvereniging Aarle......lees meer

Nieuwsbrief BOEI
......lees meer

De Koerier van Brabants Heem juni 2017 nr 73......lees meer

Nieuws over Erfgoed Brabant......lees meer

De Erfgoedstem ......lees meer

Brabant Magazine ......lees meer

Nieuwsbrief Brabant Collectie ......lees meer

Nieuwsbrief Meertens Instituut januari 2017......lees meer


Laatste nieuws

Eerste 30 foto's zijn binnen.
De eerste foto's van de fotowedstrijd zijn ontvangen. Iedereen kan nu een indruk krijgen van de verschillende categorieën. Ook u kunt foto's insturen van die plekken die voor u kenmerkend zijn voor het cultureel erfgoed. Stimuleer ook familie, vrienden en kennissen om deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden maar wel mooie prijzen te winnen. Dus ga op pad en stuur in die foto!!!
Voor meer inspiratie klik hier.
250e lid ingeschreven
Het bestuur van de heemkundekring had zich voor haar 50 jarig jubileum een cadeau gewenst en dat was om in 2017 haar 250e lid te mogen begroeten. Dat doel is nu bereikt. Als 250e lid mochten wij de heer Peter Spijkerboer begroeten.  Nadat hij de film had gezien was hij onder de indruk van de vertoonde films en van het vele werk wat de heemkundekring verricht om het erfgoed van Best te bewaren en vervolgens dit weer beschikbaar te stellen aan allen die hiervoor belangstelling hebben. Peter heeft aangegeven graag een steentje te willen bijdragen aan het werk van de heemkundekring. ......lees meer.Uitgelicht

Kunst als cultureel erfgoed
Een werkgroep onder leiding van Gerard van Opstal is bezig om de kunst in de openbare ruimte in kaart te brengen en te beschrijven. U kent vast wel de beelden als De Mol. Maar er is nog veel meer. Wilt u hier meer over weten, klik dan hier.

Dialect


Betekenis: hij aardt niet naar zijn ouders.

Foto's voor leden

Foto's van fietstocht juni 2017.....klik hier

Foto's van het jubileumfeest van februari 2017 zien?
 .....klik hier